~ Propozycja MENU na Bal Sylwestrowy ~
Przystawka:
pasztecik w kruchym cieście z żurawiną
Danie główne:
Kotlet schabowy z kością
Ziemniaczki pieczone z ziołami
Kapusta zasmażana
Danie ciepłe:
Udziec podawany na sianie
Bigos na winie
Żurek po staropolsku
Bufet z zimnymi przekąskami:
Domowy pasztet z grzybami
Schab w glazurze z chrzanem
Karczek pieczony w majeranku
Szynka pieczona
Wieprzowe ,,dufinki” w sosie słodko-kwaśnym
Morszczuk w jarzynach
Tymbaliki drobiowe
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Śledź bałtycki w cebulce
Sałatka z lodowej, kukurydzą, ogórkiem i pomidorem
Sałatka z brokułem z serem feta
Stół wiejski:
Rolada z boczku
Kiełbasy z wiejskiej spiżarni
Marynaty
Pajda chleba ze smalcami i ogórkiem kiszonym
Barek z napojami oraz słodkościami:
Kawa, herbata czarna oraz kompozycja herbat owocowych,
Mix ciast:
Tradycyjny sernik z rosą, Makowiec, Piernik w polewie czekoladowej
Napoje 1 l/os.:
Soki owocowe, Coca-cola, fanta, sprite,
woda mineralna gazowana i niegazowana
Alkohole:
Wódka biała: 0,250 ml/osobę,
Szampan: 0,150 ml/osobę.